Netwell Oy

Ohjelmistoyritys, joka on erikoistunut kehittämään asiakkaidensa liiketoimintaa modernien sosiaalisten ohjelmistojen avulla.

Netwell Oy

Ohjelmistoyritys, joka on erikoistunut kehittämään asiakkaidensa liiketoimintaa modernien sosiaalisten ohjelmistojen avulla.

Tutkittu juttu - Dominolla teet sovelluksia nopeammin ja säästät rahaa

Arvostettu tutkimusorganisaatio Forrester perehtyi tammikuussa julkaistussa analyysissa Domino -alustan taloudelliseen kokonaisvaikutukseen (Lähde: A Forrester Total Economic Impact™. Study Commissioned By IBM. The Total Economic Impact Of IBM Domino, January 2019).


Tutkimuksessa selvitettiin, millaisia hyötyjä nopealla sovelluskehitysalustalla on mahdollista saavuttaa. IBM teetti tutkimuksen puolueettomalla tutkimusorganisaatiolla saadakseen konkreettista tietoa Dominon taloudellisista vaikutuksista. Ymmärtääkseen kokonaisvaikutuksia Forrester haastatteli asiakkaita, joilla on 16 - 23 vuoden Domino-tausta.


Millainen taloudellinen vaikutus Dominolla sitten on sitä käyttävässä organisaatiossa, verrattuna muihin alustaratkaisuihin? Kaikki haastatellut yritykset olivat määrävälein vertailleet kustannuksia kilpaileviin ratkaisuihin ja tähän asti tulleet aina siihen tulokseen, ettei Dominoa kannata vaihtaa mihinkään.

Mistä säästöt syntyvät? Laskettavissa olevat taloudelliset hyödyt jakautuivat neljään pääkategoriaan:

  1. Säästöt liiketoimintasovellusten lisenssimaksuissa.
  2. Matalammat työnkulun ja automaation ratkaisujen resurssikulut.
  3. Säästöt intrastruktuurikuluissa.
  4. Pienemmät sovelluskehityksen henkilöstökulut.


Säästöt syntyvät siis siitä, että on vähemmän tarvetta ostaa muita sovelluksia ja ylläpitää useita erilaisia alustoja. Erilaisiin liiketoimintasovelluksiin; niiden toteuttamiseen, lisensseihin, käyttäjämaksuihin jne. kuluu jokaiselta organisaatiolta siivu liikevaihdosta. Dominon avulla voidaan toteuttaa monenlaisia sovelluksia samalla alustalla ja samoilla lisenssikuluilla. Myös käyttöönotoissa säästyy aikaa ja rahaa kun alusta ja esimerkiksi käyttäjähakemisto pysyy samana.


Mitattavien säästöjen lisäksi tutkimuksessa analysoitiin ei-mitattavia hyötyjä. Näistä keskeisimpinä ovat sovellusten kehittämisen nopeus, luotettavuus ja muokattavuus organisaation tarpeisiin. Tarpeisiin ja toimintatapoihin mukautetut työnkulun sovellukset vähentävät henkilöstöltä turhaa työtä ja nopeuttavat prosesseja ja tuovat sen myötä kilpailuetua.


Lataa koko raportti: https://www.ibm.com/account/reg/us-en/signup?formid=urx-36159

Tutustu kiinnostaviin ratkaisuihimme

Innostava työn uudistaja. Luomme asiakkaillemme tulevaisuuden työtavat, jotka lisäävät kilpailukykyä ja työn iloa.

Yhteystiedot

Schaumanin puistotie 10,
40100 Jyväskylä
Puh: +358 10 3472 600
Sähköposti:sales@netwell.fi

Ota yhteyttä
Netwell on osaProtaconia.