Blogi

Askeleet sosiaaliseen liiketoimintaan

Netwell Oy

Ohjelmistoyritys, joka on erikoistunut kehittämään asiakkaidensa liiketoimintaa modernien sosiaalisten ohjelmistojen avulla.

Netwell Oy

Ohjelmistoyritys, joka on erikoistunut kehittämään asiakkaidensa liiketoimintaa modernien sosiaalisten ohjelmistojen avulla.

Onko kotimaisuus laadun tae?

Timo Kivinen
Sep 15, 2016

Suomen laatukeskus julkaisi tiedotteen tutkimuksesta, jonka mukaan kansainväliset kilpailijat menevät ohi suomalaista laadusta. Tutkimus selvitti muun muassa laadun strategista merkitystä, laatujohtamisen roolia, laadun mittaamista, laatutyökalujen käyttöä sekä laatukoulutusten määrää ja laatuosaamista 65 eri maassa.


Myös Suomen Taloudenpuolustuskurssi, joka on kansanedustajien, yritysjohdon ja akateemisen maailman yhteinen foorumi, on huolissaan miten suomalaisen työn tuottavuus saataisiin takaisin nousun.


Suomi on ollut tuottavuuden osalta Euroopan kärkimaita, mutta tällä vuosikymmenellä olemme vaarassa pudota työn tuottavuudessa alempaan sarjaan. Tuottavuuden kasvu edellyttäisi uusia tuotteita ja tehokkaampia toimintatapoja.


Suomen Laatuyhdistyksen toimitusjohtaja Tani Järvisen mukaan suomalaisyritykset ovat lisänneet panoksia laatuun, mutta tutkimuksen perusteella panosten kohdistaminen tapahtuu "insinöörilähtöisesti". Asiakasrajapinnan kuuntelu, laadun taloudellisten vaikutusten mittaaminen, Big Datan hyödyntäminen ja toimittajaverkostojen hallinnassa olisi eniten parannettavaa ja Järvinen lisää että jäämme kaikilla osa-alueilla systemaattisessa laadun kehittämisessä jälkeen ulkomaisista kilpailijoista.


Netwell on kehittänyt yritysten viestintäratkaisuja kahdenkymmen vuoden ajan. Kaksi vuotta sitten julkaisimme älylaitteilla toimivan palvelun, jolla saadaan kirjattua varhaisia laatu- ja työturvallisuushavaintoja suoraan tapahtumapaikalta. Suurin este innovatiivisten ratkaisujen käyttöönottoon ovat periytyneet asenteet: "pärjätään näillä vanhoilla konsteillakin ihan hyvin - ei ole tarvetta uusiutua".

Tutustu kiinnostaviin ratkaisuihimme

Innostava työn uudistaja. Luomme asiakkaillemme tulevaisuuden työtavat, jotka lisäävät kilpailukykyä ja työn iloa.

Yhteystiedot

Schaumanin puistotie 10,
40100 Jyväskylä
Puh: +358 10 3472 600
Sähköposti:sales@netwell.fi

Ota yhteyttä
Netwell on osaProtaconia.