Blogi

Askeleet sosiaaliseen liiketoimintaan

Netwell Oy

Ohjelmistoyritys, joka on erikoistunut kehittämään asiakkaidensa liiketoimintaa modernien sosiaalisten ohjelmistojen avulla.

Netwell Oy

Ohjelmistoyritys, joka on erikoistunut kehittämään asiakkaidensa liiketoimintaa modernien sosiaalisten ohjelmistojen avulla.

Intranet ennen ja nyt

Venla Junttila
Jul 14, 2016
Mikä on tuo 90-luvun trendisana ja nykyään niin monitahoinen käsite, ettei sen olemassaolon tarkoituksesta ole kahta samanlaista mielipidettä? Homma lähti siitä kun keksittiin hyödyntää tietoverkkojen maailmaa myös yrityksen sisällä. Yhdelle intranet tarkoittaa verkkolevyä, toiselle linkkilistaa tai sovellusportaalia ja kolmannelle se on se tylsä websivu, joka aukeaa vain sisäverkosta ja jossa on se sama johtajan blogientry kolmatta kuukautta ja mitään muuta hyödyllistä (saatikka ajan tasalla olevaa) informaatiota sieltä ei löydä kuin korkeintaan henkilöstön puhelinluettelon.Passiivisten katselijoiden aika on ohi


Perinteisen hierarkkisen ajattelumallin mukaisesti intraneteissäkin on tyypillisesti rajatut oikeudet ja selvä jako sisällön tuottajiin ja "vain lukija" -tyyppisiin käyttäjiin. Aino Heiska kirjoittaa mainiosti blogikirjoituksessaan:

"...vaikka itse työ olisikin edelleen täysin itsenäinen työsuoritus, se ei kuitenkaan yleensä tapahdu tyhjiössä. On sitten kyse ojankaivajasta tai putkimiehestä, näihinkin töihin ja erityisesti kontekstiin joissa niitä tehdään, liittyy paljon vuorovaikutusta."  Lähde: http://www.sosiaalinenintranet.fi/tyon-luonne-muuttuu-pysyyko-tyoymparisto-perassa/

Parhaimmillaan intranet voikin olla vuorovaikutteinen väline eikä yksisuuntainen tiedotuslehti. Tämä onnistuu vain jos kaikilla käyttäjillä on mahdollisuus osallistua – passiivisten katselijoiden aika on ohi. Uudistusmielisimmät saattavat jopa ymmärtää, ettei intranet ole mikään välttämättömyys; jos samat asiat voidaan hoitaa nykyaikaisemmillakin välineillä, niin olennaista on välineen toimivuus, ei sen nimi. Voidaan puhua vaikka sosiaalisista työympäristöistä, yhteisöjen työtiloista, jotka eivät ole enää rajattuja yrityksen tiloihin ja koneisiin vaan sovellusta voidaan käyttää missä ja milloin vain – määrätyn työtiimin sisällä. 

Tutustu kiinnostaviin ratkaisuihimme

Innostava työn uudistaja. Luomme asiakkaillemme tulevaisuuden työtavat, jotka lisäävät kilpailukykyä ja työn iloa.

Yhteystiedot

Schaumanin puistotie 10,
40100 Jyväskylä
Puh: +358 10 3472 600
Sähköposti:sales@netwell.fi

Ota yhteyttä
Netwell on osaProtaconia.