Blogi

Askeleet sosiaaliseen liiketoimintaan

Netwell Oy

Ohjelmistoyritys, joka on erikoistunut kehittämään asiakkaidensa liiketoimintaa modernien sosiaalisten ohjelmistojen avulla.

Netwell Oy

Ohjelmistoyritys, joka on erikoistunut kehittämään asiakkaidensa liiketoimintaa modernien sosiaalisten ohjelmistojen avulla.

Miksi digitalisaatiolla on merkitystä?

Jarkko Pietikäinen
Sep 26, 2016
Tuoreen tutkimuksen (TIVIA, Sofigate 22.9.2016) mukaan puolessa suomalaisissa yrityksissä ei ole nimettyä roolia yrityksen digitalisaation johtamiseen. Sähköisten palveluiden kehittäminen on siis samalla kaikkien ja ei-kenenkään tonttia ja siksi usein kokonaan hoitamatta. Tutkimuksen mukaan digitalisaatio tarkoittaa kotimaisissa yrityksissä toistaiseksi vain lomakkeiden sähköistämistä uusien sähköisten palveluiden kehittämisen sijaan.

Kenelle teidän yrityksessä kuuluu palveluiden sähköistäminen?
Tarkoittaako se teidän yrityksessä muuta kuin vain lomakkeiden sähköistämistä?

Toimiston ja työmaan rutiineiden automatisoinnilla saavutetaan selkeitä etuja. Toisen yrityksen toimintamalleja ei voida kuitenkaan kopioida suoraan, vaan jokaisen yrityksen pitää erikseen todentaa miltä osin digitalisaatio ja viestinnän sähköistäminen tuo säästöä ja tehokkuutta. Yrityksen sisällä tarvitaan henkilöt jotka määrittelevät sähköistettävät tehtävät, etsivät kehittämiseen sopivan kumppanin sekä motivoivat ja valvovat asioiden toteutumista.

Paperisten lomakkeiden korvaaminen sähköisillä työkaluilla on vasta ensiaskel. Kehittäminen kannattaa ulottaa työn yleisestä viestinnästä aina prosesseihin ja työnkulkuun saakka. Tuottavuutta voidaan lisätä helposti sähköistämällä esimerkiksi työturvallisuus- ja laatuhavaintojen hallinta. Hyödyntämällä mobiililaitteita ja sosiaalisen median kautta tuttuja toimintatapoja, voidaan havainnointi tehdä niin helpoksi ja ketteräksi, että se osallistuttaa kaikki osapuolet kehittämään prosesseja tehokkaammiksi. Monet tutkimukset osoittavat kiistatta myös, että kaikille avoin viestintä lisää työn mielekkyyttä ja työhyvinvointia. Kaikki voittavat!

Potkua digitalisaatioon SwingIO:lla ?

Me Netwellissä olemme olleet jo vuosien ajan mukana lukuisissa työn viestintää tehostavissa projekteissa. Olemme myös kehittäneet SwingIO-pilvipalvelun, jonka avulla mikä tahansa yritys voi tehdä helposti ison hyppäyksen digitalisaation käytännön hyödyntämisessä. Pysymme asiakkaan rinnalla ja autamme uusien toimintatapojen käyttöönotossa niin kauan, että palvelusta saatavat hyödyt on selkeästi näkyvillä. SwingIO-palvelulla voidaan parantaa mm. sisäistä ja ulkoista viestintää, työn ohjausta ja johtamista sekä työnkulkua.

Palvelua käytetään laajasti eri toimialojen kuten rakennus-, elintarvike- ja palvelualan yrityksissä, joissa sitä käytetään laajasti mm. laatu- ja turvallisuustapahtumien sekä automatisoitujen tarkistuslistojen hallintaan. Tutustu rakennusalan esimerkkiimme oheisen videon kautta. Lisää videoita ja esimerkkejä löytyy palvelun kotisivulta http://swingio.fi


Jätä yhteystietosi niin otamme yhteyttä ja näytämme miten uusi tapa toimia lisää tuottavuutta myös teidän yrityksessä.

Tutustu kiinnostaviin ratkaisuihimme

Innostava työn uudistaja. Luomme asiakkaillemme tulevaisuuden työtavat, jotka lisäävät kilpailukykyä ja työn iloa.

Yhteystiedot

Schaumanin puistotie 10,
40100 Jyväskylä
Puh: +358 10 3472 600
Sähköposti:sales@netwell.fi

Ota yhteyttä
Netwell on osaProtaconia.